TE – 2019 őszén újra indul a lovas szakedző képzés

Hírek

Jelentkezz február 15-ig, és szerezz lovas szakedzői diplomát a Testnevelési Egyetemen!

2019 őszén ismét elindul a Testnevelési Egyetem megújult BA Edző képzése lovas sportágakban!

 • Képzési szint: egyetemi alapképzés (BSc/BA)
 • Képzési terület: sporttudomány
 • Szakképzettség megnevezése: szakedző (megjelölve a sportágat)
 • Képzés időtartama: 6 félév
 • Munkarend: lovassportok csak levelező tagozaton
 • Finanszírozási forma: államilag támogatott és önköltséges formában is indul

Az egyetemi tanulmányokra való jelentkezés határideje 2019. február 15. a rendes felvételi eljárás keretében. Bővebb infó: www.felvi.hu
A Testnevelési Egyetem újraértelmezett, egységesített edzőképzésének a célja olyan szakemberek bázisának kiépítése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek, mellyel az utánpótlás és felnőtt sportolók edzésfolyamatának tervezésére és végrehajtására, a sportolók kiválasztására, személyiségük fejlesztésére és teljesítményük fokozására képesek.
A végzett hallgatóink el tudják látni a sportszervezetek sportszakmai munkájának irányítását, szervezését, ellenőrzését. Kompetenciáik birtokában alkalmasak a különböző korosztályok munkájának összehangolására, a korosztályos vagy a felnőtt válogatottak magas szintű sportági szakmai felkészítésére és versenyeztetésére. Mindezek mellett diplomásaink felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására az okleves szakedzői képesítés megszerzésére.
A BA Edző szakon a lovas sportági képzés egyrészt általános lovas ismereteket (lóanatómia és egészségtan, takarmányozás, sporttörténet, jogi és vállalkozási ismeretek, lovaglás egységes gyakorlati alapjai, etológia, fiatal ló kiképzése, lovaglás biomechanika, utánpótlásnevelés, stb.), másrészt a hallgató által választott szakág speciális elméleti és gyakorlati ismereteit is magában foglalja. A képzés gyakorlatorientált, ugyanakkor az edzői munka szemszögéből épül fel!
A lovas sportági képzés gyakorlati helyszíne: NKE Ludovika Huszár Lovarda, valamint a szakági táborok és edzésvezetési gyakorlatok helyszínei.
Felvétel feltételei: érettségi bizonyítvány és orvosi alkalmassági igazolás
Felvételi követelmények:

 • Biológia írásbeli: 50 pont
 • Sportági elmélet szóbeli: 30 pont
 • Sportági elmélet írásbeli: 30 pont
 • Sportági gyakorlat: 90 pont
 • Összesen: 200 pont

A lovas sportági felvételik várható időpontja: 2019. június
A lovas sportági felvételi követelményeket itt tudod letölteni:
https://tf.hu/files/docs/tanulmanyi-hivatal/BA_Edz%C5%91_felv%C3%A9teli_-_lovassport.pdf
Felmentést kapnak a felvételi vizsgák alól: azok a jelentkezők, akik felnőtt korosztályban Olimpián, Világbajnokságon, Európa-bajnokságon saját sportágukban 1-3. helyezést értek el, valamint azok, akik edzőként rendelkeznek ugyanilyen szintű eredményekkel.
Felmentést kapnak a sportági elméleti és gyakorlati vizsgák alól: azok a jelentkezők, akik felnőtt korosztályban Olimpián, Világbajnokságon, Európa-bajnokságon saját sportágukban 4-6. helyezést értek el, valamint azok, akik edzőként rendelkeznek ugyanilyen szintű eredményekkel.
Felmentést kapnak a sportági gyakorlati vizsgák alól: azok a jelentkezők, akik saját sportágukban Nemzeti vagy Országos Bajnokságon felnőtt korosztályban 1. helyezést értek el.
A sporteredményeket az adott országos sportági szakszövetség által kiállított hivatalos dokumentum igazolja.
Felmentést kaphatnak a lovassport szakági gyakorlati vizsga alól: azok a jelentkezők, akik már nem aktív versenyzők, és a választott szakágukban versenypályafutásuk alatt teljesítették a felvételi szakági gyakorlat szintjét. A sporteredményeket a Magyar Lovassport Szövetség adott szakbizottsága által kiállított hivatalos dokumentum igazolja, mely alapján a felmentést a TE felvételi bizottsága bírálja el. (A futószárazás vizsgarészre a szakági felmentés nem vonatkozik!)

Jelentkezéssel kapcsolatban tájékozódj a www.felvi.hu-ról.
A képzéssel kapcsolatban bővebb információt pedig a www.tf.hu weboldalunkon találsz!

Last modified: 2019-02-06

Facebook, Riderline, Élő
Élő közvetítés
Riderline.hu
Facebook