Július 19-24. Oliva, Valencia (ESP) CH-EU-Ch-D, CH-EU-J-D, CH-EU-Y-D    |   Július 22-24. CSI***-W Bratislava/SVK    |   Július 24. Szentes CDN-B    |   Július 28-31. CSIO***, CSI*, CSIYH, CSIAm-B Samorin/SVK    |   Július 28-31. Ermelo (NED) CH-M-YH-D    |   Július 30. Sóskút CDN-B (PMB)    |   

100 év múlva is emlékezni fognak a mai napra

Az esős időjárás ellenére szinte egy gombostűt se lehetett leejteni a Nemzeti Lovarda 1933-ban épült fedett lelátóján. 15 órakor 50 indulóval kezdődött a budapesti CSIO záró versenyszáma, a KAP Jumping Nagydíj. A harmincezer eurós összdíjazású fő versenyszám 160 centiméteres alappályáját tizenhatan, köztük két magyar lovas teljesítette hibátlanul. Az összevetésben rendre jöttek a gyors lovaglások, kockáztatások, majd jött a 2014-es nagydí győztese, ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész. Amit a következő, alig 43 másodpercben láthatott a világ, azt a lovassport soha nem fogja elfelejteni. A sárga kanca és piros zakóban a mi fiúnk mérnöki precizitással és űrhajó sebességgel, hiba nélkül ért célba, ami egy legendás győzelmet jelentett. Ez az első hely a magyar díjugrató sport egyik kiemelkedő eredméye, de különösen értékes a magyar lótenyésztés számára is, köszönet érte a nyíregyházi Timpex Ménesnek, aki ismét bebizonyította, hogy tud világszínvonalú lovat tenyészteni. Tavalyi második helyezését megismételve, a dán Sören Pedersen Tailormade Chaloubettel lett a második, megelőzve Szíria díjugratásának eddigi egyik legnagyobb sikerét elérve Amre Hamchot, aki a 15 éves, belga fajtájú Senoritát lovagolta. A hetedikként helyezett Horváth Balázs nagyszerűen lovagolt fedezőménjével, Zordonnal, hiszen a páros a CSIO-n teljesített 5 pályáján egyszer sem hibázott. A további magyar lovasok is igazán jól helyt álltak a 160 cm-es pályán: Füzer Gábor, ifj. Lázár Zoltán, Tóth László, Kiss Zsolt, James Wingrave és Krucsó Szabolcs.
Egy filmrendező sem tudta volna jobban megkomponálni a 2016-os budapesti CSIO-t. A Tattersall korszakos felújítása előtt egy Nemzetek Díja és egy nagydíj győzelemmel, magyar himnusszal zárja kapuit, emléket hagyva lovaknak, lovasoknak az utókor számára.

100 év múlva is emlékezni fognak a mai napra

Tovább

Szabó Gábor Timpex Bölcsész gyémánt győzelme

Tovább

Testnevelési Egyetem Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés

A Testnevelési Egyetem felvételt hirdet Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésre diplomával rendelkező lovasok részére.

• Képzés időtartama: 4 félév
• Kontaktórák száma: 600, amelyből gyakorlati lovasoktatás és lovaglás 160 óra
• Képzés formája: levelező, önköltséges
• Tandíj félévenként: 325.000 melyre részletfizetés, illetve diákhitel igényelhető!
• Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 19. péntek

A hallgató a lovaskultúra szakirányú továbbképzésen folytatott tanulmányainak beszámításával Lovas Sportedző OKJ-s végzettséghez juthat a szükséges vizsgák sikeres teljesítését követően.

Részletes tájékoztatás a TF.hu-n
Email: lovaskultura@tf.hu
Telefon: 061-487-9200/61161 m.

A képzésre való jelentkezés és annak részletes leírása elérhető itt.

Puck rutinja győzelmet ért

Majdnem a mezőny fele hibátlanul tudta teljesíteni az M4 Sportcsatorna díjáért kiírt kiskör döntőt. A 130 cm-es, hibaidős versenyszám szoros versenyt hozott, a helyezettek 10 másodpercen belüli idővel értek célba. A mezőny két legtapasztaltabb lovasa tudott az élen végezni, a Magyarországon gyakran versenyző Gerfried Puck az Indorado apaságú 10 éves Bóval győzött. Második lett az olasz Paolo Adamo Zuvadelli és a 9 éves szürke, Pontifex apaságú Piccolo S. Nemzetek Díja hősünk, ifj. Szabó Gábor megismételte tegnapi középkörös helyezését, harmadik lett Timpex Ezüsttel. Negyedikként a csütörtöki nagykör győztes, ír Shane Carey végzett a Colman apaságú szürke Contadorral. A Nemzeti Lovarda dísztermében tartott eredményhirdetésen további helyezettekként magyar lovasok sorakoztak fel: ötödik lett Zajzon András Conraddal, hatodik Krucsó Szabolcs Vincentóval, hetedik Gombos László Admiralissal és nyolcadik a verseny egyik fő szervezője, Fábiáncsics Gábor Cinamonnal.

Shane Carey megint győzött

Látványos versennyel dőlt el a New Sport díja. Közel 25 ezer euró pénzdíjért 69 lovas próbált szerencsét a 145 cm-es pályán. A győzelmet a csütörtökön is első Shane Carey szerezte meg a 10 éves, Cornet Obolensky lányával, Contenance-szel. Második lett a nagy esőben a reggeli győztes, az osztrák Gerfried Puck Biondával, harmadik a luxemburgi színekben lovagló Charlotte Bettendorf Safir III-mal. Negyedik a török díjugrató sport első Európa-bajnoki érmét megnyerő Derin Demirsoy Narazo de Nyze Z-tel, míg az ötödik hely Norvégiába került Benedikte Endresenhez, aki Corlantost lovagolta. A leggyorsabb magyar Búza Krisztián lett Lantusszal a hatodik helyen és további három magyar páros szerzett még helyezést: Reischl Márton Latinóval, Szász Attila Prinz Juniorral és Hugyecz Mariann Cristóval. "

Régebbi hírek
© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.
Naptár
Archívum
Gyakori kérdések