Szeptember 20-24. FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság, Lipica    |   Szeptember 22-24. Thal (AUT) CIC*/**    |   Szeptember 22-24. Ócsa Tóth Béla Regionális Döntő    |   Szeptember 22-24. Western-Reining OB IV. forduló - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |   Szeptember 23. CAN-C Egyesfogathajtó OB Döntő, Kunszentmiklós    |   Szeptember 23-24. Komárom-Esztergom Megyei Döntő, Bábolna    |   Szeptember 23. Hajdú-Bihar Megyei Döntõ Hortobágy    |   Szeptember 24. Vas Megyei Döntő Jánosháza    |   Szeptember 27 - Október 01 FEI Parafogathajtó Világbajnokság, Izsák    |

Elnöki portál

LÁZÁR VILMOS

A MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG ELNÖKE
Az 1924-ben alapított Magyar Lovassport Egyesületek Országos Szövetség  jogutódja a Magyar Lovassport Szövetség közgyűlése 2009-ben – majd  2014-ben ismét – százszázalékos támogatottsággal személyében első  alkalommal választott aktív, többszörös világbajnok elnököt.
Irányításával a Szövetség szervezete több elemében korszerű nagy  vállalathoz hasonlóan működik: tevékenysége átlátható, nyomon követhető,  számon kérhető, ellenőrizhető; a hazai és a nemzetközi kapcsolatok  bővültek; rangos világversenyek eredményei jelzik a lovassport fejlődését.

Szakmai vezetője volt a Kormány által elfogadott Kincsem Nemzeti Lovas  Programot előkészítő bizottságnak.

TIZENEGYSZERES FOGATHAJTÓ VILÁGBAJNOK.
A fogatvilág kiemelkedő személyisége.
Negyed évszázada a világ legnagyobb hajtói közé érkezett.
Hatalmas nemzetközi tapasztalat, versenyrutin és hajtókultúra jellemzi.

16 világbajnoki érmet nyert
Ötszörös egyéni-világbajnok (1999., Kecskemét; 2001., Riesenbeck, GER; 2007., Warka, POL,
2013. Kistopolcsány, SLO, 2015. Fábiánsebestyén).
Hatszoros csapat-világbajnok (1989., Balatonfenyves; 1999., Kecskemét; 2001., Riesenbeck, GER; 2003., Jardy, FRA, 2013. Kistopolcsány, SLO, 2015. Fábiánsebestyén).
Egyéni Vb ezüst- (1993., Gladstone, USA) és bronzérmes (2005., Wals-Salzburg, AUT).
Háromszoros csapat Vb-ezüstérmes (2005., Wals-Salzburg, AUT; 2007., Warka POL; 2009., Kecskemét)

A Duna-Alpesi Kupa győztese (2012., Fábiánsebestyén)

Magyar bajnoki győzelmei
Tizenötszörös Magyar Bajnok (1989., 1993., 1994., 1998., 2001., 2003., 2004., 2005., 2007., 2008., 2010., 2012., 2013., 2014., 2015)
Kilencszeres Magyar Derby-győztes: (1989., 1991., 1993., 1995., 1996., 1997., 1999., 2001., 2003.)

A versenyzőtársai szerint is kötélidegzetű
mindhárom versenyszámban világszínvonalú teljesítményre képes: világbajnokságokon többször nyerte a díj-, a maraton- és az akadályhajtást. Nincs gyenge száma.

ÜZLETI ÉLET – VÁLLALKOZÁSOK
A CBA magyar üzletlánc elnöke (2016. január 1.)
Családi vállalkozásban a domonyvölgyi Lázár Lovaspark társtulajdonosa; több más vállalkozás tulajdonosa.
A Papp László Budapest Sportarénában 2007. óta évente rendezett, nagy szakmai- és közönségsikert hozó
Lovas Világkupa ötletgazdája és főszervezője.
       2011. óta a Nemzeti Vágta elnöke

SZAKMAI ÉS POLGÁRI KITÜNTETÉSEI, ELISMERÉSEI – többek között:
Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje (2013.)
Gróf Széchenyi István Emlékérem (a legnagyobb lovas kitüntetés)
Báthory Díj (2009.)
Arany Ostor Díj
A Magyar Lovassport Örökös Bajnoka
Négyszer az év lovassportolója (1993., 1999., 2001, 2015.)
Az év legjobb magyar sportolói között kétszer állt dobogón.
A Magyar Sportcsillagok Társaságának tagja.
A CBA Magyar Üzletlánc Aranyérme
Budapest XVII. kerület Díszpolgára
A Szent István Egyetem egyetemi lovas tanára

HOBBYJA a LÓ, a vitorlás-, a motor-, a sísport, a vadászat, a zene, az oktatás és a munka
Nős: egy leány- és egy fiúgyermek apja.

Tisztelt Lovas Barátom!

Kérem ossza meg velem tapasztalatait, véleményét. Megköszönném, ha az Ön és környezetének híreit, eseményeit, eredményeit, sikereit, gondjait, újszerű törekvésit, előre mutató terveit elküldené a lazar.vilmos@lovasszovetseg.hu címemre.

GONDOLKOZZUNK  EGYÜTT!

Köszönti: Lázár Vilmos