Felvételi többletpontok – Sporteredmény

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágakban, legfeljebb egy, a pontszámítás szempontjából legkedvezőbb eredmény után jár többletpont. A sporteredményeket az országos sportági szakszövetség igazolhatja (Magyar Lovassport Szövetség), kizárólag a TopSoft rendszerben rögzített rögzített eredmények alapján!

A nem felvételi pontszámítás céljából igényelt igazolások (pl.: REV és REG vizsga igazolások) a továbbiakban is az ügyintézők elérhetőségein igényelhetők.

Többletpontok az alábbi jogcímekre adhatók a lovassportok tekintetében:

Többletpontot adó jogcímek: További feltételek:
NOB által szervezett olimpiai játékokon, Paralimpián vagy Siketlimpián való részvétel esetén Részvétel.
Világ – és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
Korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, ifjúsági olimpián elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
Országos bajnokságon elért legalább 3. helyezés Abban az esetben kaphatja meg a sportoló, ha az erre jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte, valamint csak felnőtt vagy felnőtt alatti első utánpótlás kategóriában adható! Többnapos országos bajnokság esetében, csak a bajnokság utolsó napján megrendezett döntő eredménye számít.

Bővebb információ: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2019K/2_pontszamitas/23_tobbletpontok/237_sporteredmeny