Június 19-21. Bábolna Szabadidős &rev.felk.& regionális díjugrató verseny    |   Június 22-24. Országos díjugrató verseny Nemzeti Lovarda    |   Június 22-24. Pannon Díjugrató Tour I. + Országos Minősítő díjugrató verseny Tamási    |   Június 23. Katafa díjugrató verseny    |   Június 23. Bátor Kupa II. forduló Nyírbátor regionális &szabadidős díjugrató verseny    |   Június 23. Balástyai Búcsú Kupa felkészítő és regionális díjugrató verseny    |   Június 23. Szabadidős Lovasverseny Mohács    |   Június 23. Rédei Szabadidős Lovastalálkozó    |   Június 24. Kiskunfélegyháza regionális és szabadidős díjugrató verseny    |   Június 24. Póni Klub Balatonvilágos    |   Június 24. Szabadidős Lovasverseny Mezőkövesd    |   Június 24. Szabadidős Lovasverseny Balástya    |

Elnökségi határozatok

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2018.

1/2018/I.25./E.h.:

Az Elnökség elfogadta a Szabadidős Lovasrendezvények módosításokkal bővített szabályzatát. A Szabályzat 2018. február 1-én lép hatályba.

2/2018/I.25./E.h.:

A Magyar Lovassport Szövetség részére, szerződésben rögzített harmadik fél számára, vagy a szerződésben meghatározott kiemelt verseny megrendezésére juttatott támogatási összeg 3 %-ának megfelelő adminisztrációs költség kerül felszámításra, melyet a Magyar Lovassport Szövetség a támogatott felé az elszámolás szerződésben rögzített határidejét követő nyolc nappal számláz ki. A határozat a 2017. december 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik.

3/2018/I.25./E.h.:

Az Elnökség megbízza Szotyori Nagy Kristófot a 2019. évi Maccabi játékok lovasversenyeinek szervezési feladatival.

4/2018/I.25./E.h.:

A 2018 évi Lovas Világjátékok Chef de Mission feladatát dr. Jármy Miklós látja el.

5/2018/I.25./E.h.:

2019. január 1. után a Magyar Lovassport Szövetség kizárólag microchippel rendelkező lovat regisztrál.

1/2018/ II.27./E.h.:

Az Elnökség 1050 Euro összeggel támogatja Bence Balázs 2018. évi Lovastorna Világkupa döntőn való részvételét.

1/2018/III. 7./E.h.:

Az elnökség a 2018. évi rendes és egyben tisztújító közgyűlés napirendjét elfogadta.

2/2018/III.7./E.h.:

Az Elnökség kijelölte a Jelölő Bizottság tagjait.

Bencsik József – email: bencsik.jozsef47@gmail.com  mobil: 0630 8125272

Daruka Edit – email: darukaedit@gmail.com  mobil: 0670 4519288

Kapoli István – email: szakiskola2011@gmail.com mobil: 0630 4820250

3/2018/III.7./E.h.:

Az elnökség döntése értelmében a Világjátékokon résztvevő szakágak vezetői határozatban jelölik ki, hogy mely sportolókat kívánják nevezni. A verseny lemondása esetén a részvételi előleg költsége az adott szakág költségvetését terheli.

4/2018/III.7./E.h.:

Az Elnökség határozott, hogy a különleges jogállású tagokra vonatkozó éves tagdíj mértéke a mindenkori tagdíj 25%.

5/2018/III.7./ E.h.:

A 2018. évben a szakágak sportlóbejelentésből befolyt összeg száz százalékát kapják vissza önálló gazdálkodásra.

1/2018/V.15./E.h.: Az Elnökség prof. dr. Sótonyi Péter általános alelnöknek, Szotyori Nagy Kristófot sportszakmai alelnöknek választotta.

2/2018/ V.15./E.h.: Az Elnökség Stróbl Dorottyát választotta főtitkárnak.

3/2018/V.15./E.h.: Az elkövetkező négy éves ciklusra az Elnökség az alábbi felosztás szerint delegálta a feladatokat:

szakágak képviselete

• díjugratás, díjlovaglás – Szotyori Nagy Kristóf
  • fogathajtás – Tóth Tamás
  • lovastusa – Haál Gábor
  • lovastorna – dr Jármy Miklós
  • távlovaglás – Haál Gábor
  • western/reining – Stróbl Dorottya

megyei egyesületek képviselete – Szotyori Nagy Kristóf

nemzetközi kapcsolattartás – dr Jármy Miklós

szabadidős szakág felügyelete – Juhász Tibor

dopping és állatorvosi ügyek felügyelete – dr Jármy Miklós

sportfegyelmi ügyek képviselete – Juhász Tibor

protokoll feladatok ellátása – prof. dr. Sótonyi Péter

lovasszervezetekkel való kapcsolattartás

lótenyésztő szervezetek – dr Jármy Miklós, Pap István, Szladek Róbert

lóversenyzés – Lázár Vilmos

4/2018/V.15./E.h.: Az Elnökség az alábbi személyeket választotta a fegyelmi bizottság elnöki és tagsági pozíciókra a 2018-2022 időszakra:

I. fokú fegyelmi bizottság elnöke: dr. Kölcsey-Rieden Roland

II. fokú fegyelmi bizottság elnöke: dr. Budai Gyula

Fegyelmi bizottsági tagok: Dr. Bakonyi Imre, Bencsik József, Juhász Zoltán, Dr. Madarasi Anna, Dr. Mile Attila, Prutkay Zoltán, Dr. Sáros Péter, Dr. Szilvássy Levente, Dr. Takáts Eszter, Tuska Pál, Dr. Tuska Pál, Dr. Tuska Péter

5/2018/V.15./E.h.: Az Elnökség megbízza Szotyori Nagy Kristóf és Tóth Tamás elnökségi tagokat, hogy a „kis szakágak” támogatási rendszerének szabályrendszerét kidolgozzák és javaslatukat az Elnökség elé terjesszék.

6/2018/V.15./E.h.: Az Elnökség Barnabás Tamás előterjesztéseit megvitatta.

1/2018/V.30./E.h.: Az Elnökség felhatalmazza Lázár Vilmos elnököt, hogy az N.L. Sportlétesítmény Kft vonatkozásában egyszemélyben gyakorolja a Magyar Lovassport Szövetség tulajdonosi jogait.