HORZE támogatott rendezvények

Horze Szabadidős Edzőtábor, Kiskunhalas

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidő Lovas Szakágának szervezésében három napos komplex edzőtábor került lebonyolításra Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. A tábor nagy népszerűségnek örvendett a regisztrált szabadidőlovasok és szüleik körében. A rendezvényen több szakág is képviseltette magát, lehetőséget adva ezzel a jelentkezőknek arra, hogy betekintést nyerhessenek a díjlovaglás, díjugratás, vagy akár a military rejtelmeibe.
A hétvége során szinte megállás nélkül váltották egymást a 3-5 fős csoportok. Pénteken Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovas, valamint Tuska Pál olimpikon military-díjugratás kurzusain vehettek részt a lovasok. A nap zárásaként Tolnai Nóra a Magyar Lovassport Szövetség Talent Programjának sportpszichológusa elsőként a versenyző gyermekeknek tartott előadást, ezt követően pedig a versenyzők, sportolók szüleinek arról, hogyan tudják megfelelően támogatni gyermekeiket pályafutásuk során.
A szombati és vasárnapi napon bővült az edzői kar, ugyanis Kafka Zsófia mellett Karádi Ármin díjugrató versenyző, valamint Schaller Gábor miliraty magyar bajnok, olimpikon edzésein is részt vehettek a lovasok. Az edzőtábort vasárnap délután Dr. Tuska Pál állatorvos zárta, aki Sporttársunk a ló címmel tartott előadást a lovak egészségének megőrzéséről.
A Szabadidő Lovas Szakág Elnöksége köszöni az edzők, előadók munkáját, illetve a támogatók hozzájárulását a színvonalas rendezvényhez!
Kiemelt támogatónk: Horze Lovasáruház
Támogatóink: Königshofer Lótáp és a German Horse Span Magyarország

 

 

Horze Szabadidős Lovasverseny, Pilis

 

A Horze sorozat legutóbbi fordulójára Pilisen, a Csilló Lovardában került sor.

A hagyományosan május első szombatjára kiírt versenyre szép számban neveztek a lovasok futószáras, ügyességi, díjlovas és díjugrató kategóriákra.

Az időjárás nem kedvezett a rendezőknek, hiszen a rendezvényt megelőző napokban egyre zordabbá vált az időjárás.

A verseny napján a szakadó eső ellenére folyamatosan érkeztek a lószállítók, s ki esőkabátban, ki esernyővel vagy bármi védőfelszerelés nélkül jöttek- mentek a lovasok, csapatok és érdeklődők.

Az időjárás kihívást jelentett nem pusztán a rendezőknek, hanem a versenyzőknek is, de mint tudjuk, a lovasember nem riad meg a nehezített körülményektől, s valóban a lovasok nem tántorodtak el, folytatták a megmérettetést.

A versenybíróságban Bálint Gábor, Kempelen Judit és Széplaki Pál láttak el felelős pozíciót, s Pali bácsit idézve: “Mi lehetne a gond? Csak esik az eső.”

A szabadidőlovasok elegánsan és jól képzett lovakkal érkeztek a versenyre, s valódi sportolóként szerepeltek. Kiegyensúlyozott lovaglásokat láthattunk, felkészült lovasokkal.

A futószáras versenyszámot Kalina Rebeka nyerte a Csilló Lovas Egyesület lovasaként. A D1 kezdő kategóriát Takács Zsófia (Csilló LE), a D1 haladó kategóriát Major Csenge (Csilló LE), a D1 18+ kategóriát Koblencz Andrea (Csilló LE). A Szadi 1 programban Szaller Hanna, a Szadi 3 és E8 REV kategóriában Nyitrai Petra, míg az E8 REV felkészítő kategóriában Pákh- Kovács Alina nyerte el az első helyért járó díjat.

A díjugratók között az 50- 60 cm magasságon Pál Hanna (Ceglédi Lovaskör SE), 60- 70cm- en Grósz Fanni (Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség), 70- 80cm REV Kerekes Kármen (Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség), a 60- 70cm REV felkészítő kategóriában Berkes Léna (Ceglédi Lovaskör SE), 80- 90 cm-en Kerekes Kármen (MLSZSZ) vehették át az első helyért járó ajándéktárgyakat.

Az ügyességi kategóriákban a kezdő 10 év alatti versenyszámban Kiss Levente (Nyársapáti Csiló Lovas SE), a kezdő 10 év feletti versenyszámban Kamasz Dorina (Ceglédi Lovaskör SE), haladó kategóriában Róka Rebeka (Nyársapáti Csiló Lovas SE) és nehéz kategóriában Kerekes Kármen (MLSZSZ) lovagoltak az első helyre.

Ezúton is gratulálunk a győztes és helyezett lovasoknak!

Köszönjük a Horze Lovasáruháznak a rengeteg felajánlást, mellyel hozzájárult egy hagyományőrző rendezvényhez és minden helyezett lovas ajándékokkal térhetett haza.

Kívánunk minden lovasnak jó lovakat, sikeres versenyszezont és rengeteg Horze ajándékot!