Czékusé a halasi Grand Prix

A legenda bajnok lett

Mythos - Egy világbajnok ló távozott el az égi legelőkre

A Fogarasi Ménesben látta meg a napvilágot 25 évvel ezelőtt.
1994-ben került a Lázár család tulajdonába, majd 1996-tól Lázár Vilmos kettesfogatában már versenyzett is a szürke kanca párjával, Menüettel.
2001-ig nem volt olyan hazai vagy külföldi kettesfogathajtó verseny, ahol a díjhajtás versenyszámban legyőzőre talált volna a páros.
1999-ben kezdődtek az “aranyos” évek, amikor is Kecskeméten a Kettesfogathajtó Világbajnokságon mind egyéniben, mind csapatban aranyérmet akasztottak Vilmos nyakába, ezzel elismerve Mythos tudását is.
Következett Riesenbeck 2001-ben, ahol a csoda megismétlődött és 2 aranyéremmel bővült a lista.
2003-ban a francia helyszín Jardy volt a Kettesfogathajtó Világbajnokság házigazdája, ahol csapatban újra a dobogó legfelső fokáig repítette Mythos a fogatot.
2004-ben egy új kategóriában is kipróbálhatta magát a ló, Lázár Zoltán a Kecskeméten rendezett Négyesfogathajtó Világbajnokságon egyéni és csapat aranyérmet nyert Mythos segítségével.
Salzburgban 2005-ben újra a kettesfogatban teljesítette a Világbajnokságot a ló, Vilmos egyéni bronzérmmel, a magyar csapat ezüstéremmel tért haza. A 8. aranyat Warkában nyerte Lázár Vilmos és a fogatban Mythos, a csapat 2. helyen végzett.
Köszönjük Mythos a sok csodás eredményt! Neved örökre bekerül a magyar fogathajtás aranykönyvébe!

Nemzetközi Díjlovas verseny Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye CDI3*/CDN és Lovasterápiás Versenye Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2016. szeptember 23-25. között, immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatók az ELMŰ Nyrt. és a Mercedes-Benz Hungária Kft.

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja
        2151 Fót, Vörösmarty tér 2.
A verseny időpontja: 2016. szeptember 23-25. (péntek-vasárnap)

Pótfelvételi - Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés

PÓTFELVÉTELI a Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésre

A Testnevelési Egyetem várja diplomával rendelkező lovasok jelentkezését a 2016 szeptemberében induló évfolyamunkba!

Megújult képzési struktúrával, változatlan tandíj mellett jelentkezhetsz a Lovaskultúra oktató képzésünkre, mellyel 2 év alatt a lovas szolgáltatás minden területére kiterjedő szakmát sajátíthatsz el!
A lovaskultúra oktató végzettség ezen felül bekerül a termőföldvásárláshoz szükséges végzettségek közé, tehát a szak elvégzése után nincs szükséged még egy mezőgazdasági végzettségre is a földvásárláshoz!

• Képzés időtartama: 4 félév
• Kontaktórák száma: 600, amelyből gyakorlati lovasoktatás és lovaglás 160 óra
• Képzés formája: levelező, önköltséges
• Tandíj félévenként: 250.000 melyre részletfizetés, illetve diákhitel igényelhető!
• Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. péntek

Részletes tájékoztatás a http://lovaskultura.net/ és a tf.hu-n

Email: lovaskultura@tf.hu

Telefon: 061-487-9200/61161 mellék