Idén is indul az OKJ sportoktató és edző képzés a TF-n

A Magyar Lovassport Szövetség szóbeli megállapodást kötött a TF vezetőivel a közösen szervezett képzések elindításában.
A TF által, a felnőttképzés keretén belül meghirdetett OKJ tanfolyamok gyakorlati táborát a jövőben a Magyar Lovassport Szövetség szervezi Kaposvár-Lovasakadémia helyszínen.
A képzés bemenetei feltétele nehezebb lesz mint más képzések esetén, hiszen az OKJ sportoktató képzés bemeneti követelménye, meglévő (olimpiai szakágak)rajtengedélyhez kötött.
Az OKJ sportoktató képzés két félév időtartamú, a kimeneti vizsga követelményrendszere megegyezik a Magyar Lovassport Szövetség I. szintű regisztrációs vizsga követelményeivel.
Az OKJ sportedző képzés időtartama három félév. A két képzés egymásra épül.  Az OKJ sportedző képzés kimeneti vizsgája a II. szintű regisztrációs vizsga anyaga.
A képzések sportszakmai táborait a Szövetség edzővizsgáztatásban is részt vállaló szakemberei vezetik. A Szövetséggel való szakmai kapcsolattartásra a TF  Zupán Pétert jelölte ki.
A gyakorlati képzés tematikája nem lovaglás tanulására összpontosít, hanem egységes edzői módszerek segítségével a lovaglás tanításához nyújt segítséget.
A lovas szakmai elméleti és gyakorlati tananyagához a Szövetség által kiadott „Edzői Kézikönyv” I-II. kötet biztosít stabil alapot.

Jelentkezési határidő: 2016. október 3.

A jelentkezési feltételekről, költségekről, képzésről, vizsgákról és a jelentkezés módjáról bővebb információ a TF honlapján található: http://tf.hu/intezetek-es-tanszekek/tanarkepzo-intezet/felnottkepzesi-csoport

Régiós döntők

Szeptember 24 és 25 között kerültek megrendezésre a régiós finálék.

Jönnek a régiós finálék

Négy helyszínen rendezik, a hétvégén a régiós díjugrató bajnokságokat. Az Észak-kelet magyarországi, Platthy József régiós döntőt a Diósgyőri Vár tövében, a Dél-magyarországi, Máchánszky Gyula régiós bajnokságot Domaszéken, Közép-Magyarországi, Tóth Béla régió fináléját Simonpusztán, míg az egész Dunántúlt felölelő, Némethy Bertalan régiók döntőjét Balatonvilágoson rendezik meg.

Fiatal fogathajtónk EB-sikere

A németországi Schildauban rendezett Fiatal Hajtók Európa-bajnokságának összetett versenyében induló, 18 éves, többszörös magyar bajnok Palkovics Dávid ezüstérmet nyert.
Európa-bajnok, a 21 éves német Marlena Brenner.

II. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága, Mezőhegyes

Ismét nagy siker volt

Mezőhegyesen szeptember 11-én befejeződött a II. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága. 8 nemzet 30 öt,-hat,-hét éves lova állt starthoz.

Az ötödik Kommüniké ITT olvasható.

II. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága, Mezőhegyes - Kvalifikációs versenyek

1.nap: kvalifikációs versenyek

Csütörtökön a fiatal fogatlovak díj- és akadályhajtásból álló elsőkvalifikációs versenynapját rendezték.

A második Kommüniké ITT olvasható.

Régebbi hírek