Augusztus 17-20. Strzegom (POL) Felnőtt EB CCI***    |   Augusztus 18-20. Tamási Lovas Napok    |   Augusztus 18-20. Western-Reining OB III. forduló - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |   Augusztus 20. Platthy és Toyota Kupa R90-R130    |   Augusztus 20. ZSANA- R90-R120    |   Augusztus 25-27. Kiskunhalas Országos Minõsítõ    |   Augusztus 26. Fesztivál Lovas Nap MF R90-R120    |   Augusztus 26. Ajka LHE MD. Szabadidõs, R90-R130    |   Augusztus 26. Sóskút AK-A0-A-B (Military)    |

Három világbajnokság egymás után

III. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága, Mezőhegyes, 2017. szeptember 6-10.

Magyarország 2015-ben megpályázta, elnyerte és Mezőhegyes rendezte az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát.

Az általános szakmai elismerés alapján a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) a 2016., a 2017. és a 2018. évi világbajnokság szervezését is Mezőhegyesre bízta és megvan az esély, hogy a 233 éves, patinás intézmény hosszú távon is e rendezvény házigazdája legyen.

Mezőhegyes az utóbbi évek innovatív, szakmai, szellemi, anyagi fejlesztéseseinek eredményeként ismét felkerült a hazai és a nemzetközi lovas élet térképére. A felújított, korszerű pályákkal, infrastruktúrával, szakmai-szellemi háttérrel rendelkező, rusztikus intézmény a lovas versenyek nemzetközi hírű, kedvelt helyszíne.

Mezőhegyes messze nem csupán egy újabb verseny-helyszín! Sokkal több annál. Mezőhegyes az élő lovasmúltunk.

Izgalmas összevetés a disgyőri csapatversenyben

Már pénteken megrendezték az idei év championátusának első csapatversenyét. Kilenc négy fős csapata állt starthoz a Diósgyőri Lovagi tornák terén, ahol szép számú közönség előtt versenyeztek a jövő díjugratói. A csapatversenyben, ahol Serdülő B, A és utánpótlás lovasokból kell az egységeket összeállítani, most is szoros versenyben alakult ki a végeredmény.

19399904 10213341647913541 8479335266537370953 n

Championátus Diósgyőrben

A hazai díjugratás történelmében a rendszerváltás óta másodszor ad helyszínt Borsod-Abaúj-Zemplén megye országos döntőnek. Tavalyi év után ismét a Diósgyőri Vár Lovagi Tornák terén rendezik, a 2007 óta a magyar díjugrató szabályzatban szereplő championátus döntőt.

19399904 10213341647913541 8479335266537370953 n

XVII. Kettesfogathajtó Világbajnokság - Válogatott keret

XVII. Kettesfogathajtó Világbajnokság

Lipica, 2017. szeptember 20-24.

A VÁLOGATOTT KERET

TÓTH Tamás szövetségi kapitány az előre meghirdetett válogatási elvek és a teljesítmények alapján kihirdette a világbajnoki keretet.

LÁZÁR Vilmos, tizenegyszeres világbajnok

LÁZÁR Zoltán, nyolcszoros világbajnok

ifj. NAGY Tibor, csapat világbajnok

HÖLLE Martin, póni világbajnok

KÁKONYI Norbert, magyar bajnok

A kapitány a 3 fős csapat tagjait, az első állatorvosi vizsgálat után, a helyszínen nevezi meg. Amennyiben a versenyrendező további versenyzők indulását engedélyezi akkor a keret tovább bővülhet. A felkészülés tervezett programja: Balatonlelle, augusztus 11-13., edzőtábor versenykörülmények között.

Szeptember első hetében edzőtábor Piberben (AUT).

Mezőhegyes - III. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága

Tervezze előre programját

Ilyen még nem volt!

Három fogatvilágbajnokság – egymás után – egy helyen.

III. FIATAL FOGATLOVAK VILÁGBAJNOKSÁGA

Mezőhegyes, Lovaspálya, 2017. szeptember 7-10.

Nemzetközi rangú hajtók, 5-6-7 éves sztárlovak a startnál. Újszerű fogatverseny. Szórakozás. Kikapcsolódás. Caramell-koncert.

Szórakoztató programok. Népművészeti vásár. Tájjellegű étkek.

A belépés ingyenes!

Látogatás a kocsimúzeumba, a ménistállóba a nóniusz lovakhoz. Sétakocsikázás a szilaj méneshez.

A patanyomok az európai lótenyésztés bölcsőjébe 233 éves Mezőhegyes rusztikus hangulatába vezetnek.

Szeptember második hétvégéjére ne csináljon más programot.

VÁRJUK! Mi ott leszünk.

II. Magyar Lótenyésztési Napok