Szeptember 20-24. FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság, Lipica    |   Szeptember 22-24. Thal (AUT) CIC*/**    |   Szeptember 22-24. Ócsa Tóth Béla Regionális Döntő    |   Szeptember 22-24. Western-Reining OB IV. forduló - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |   Szeptember 23. CAN-C Egyesfogathajtó OB Döntő, Kunszentmiklós    |   Szeptember 23-24. Komárom-Esztergom Megyei Döntő, Bábolna    |   Szeptember 23. Hajdú-Bihar Megyei Döntõ Hortobágy    |   Szeptember 24. Vas Megyei Döntő Jánosháza    |   Szeptember 27 - Október 01 FEI Parafogathajtó Világbajnokság, Izsák    |

Rajtengedély vizsga

JELENTKEZÉS A RAJTENGEDÉLY-VIZSGÁRA

Díjugratás:
Hamarosan kezdődnek a rajtengedély vizsgák országszerte, illetve 3 helyszínen 2 napos felkészítő táborok is megrendezésre kerülnek. Ezek a felkészítő táborok nyitottak, tehát nem csak a rajtengedély vizsgára készülők vehetnek részt rajtuk, hanem kezdő-, illetve  ifjúsági korú lovasok is jelentkezhetnek és edzői továbbképzésnek elfogadja a Magyar Lovas Szövetség.  A felkészítő táborokra jelentkezni lehet, a www.rajtengedely.hu oldalon található elérhetőségeken és  a  dijugratas@lovasszovetseg.hu  e-mail címre küldött levélben. A jelentkezés során kérjük a következő adatok megadását: lovas neve, ló neve, lovas „szintje" (vizsgára készül, kezdő lovas, ifjúsági versenyző), edző neve, egyesület. A táborokat minimum 16 fő jelentkezése estén rendezik meg. A rajtengedély vizsgákkal kapcsolatos minden információ megtalálható a szövetség honlapján:  http://www.lovasszovetseg.hu/?menu=9 .

Időpontok:

Díjugratás:

2017. szeptember 15 - Ócsa

2017. október 15 - Ravazd

Díjlovaglás:

A Díjlovagló szakág tervezett REV időpontjairól az alábbi linken tájékozódhat:

Távlovaglás:

2017. szeptember 2 - Tiszakécske

Fogathajtás:

Lovastorna:

2017. október 7 - Kaposvár

Western:

Regisztrált edzők és Rajtengedély-vizsgázók figyelem!

A Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató szakága az idei évben is a Rajtengedély-vizsga felkészítő edzőtáborokat szervez, melyet egyúttal a tanfolyamon résztvevő lovasok regisztrált edzőinek számára kötelező továbbképzésként fogad el.

A tanfolyamra a rajtengedély-vizsgázókat és már a vizsgát tett kezdő lovasokat várjuk.

A tanfolyam 2 és fél napon keresztül, gyakorlati és elméleti oktatásból áll. Az elméleti oktatáson az edzőknek nem kötelező a részvétel.

A tanfolyam díjmentes, a rendező kizárólag boksz-költséget számolhat fel, melynek díja nem haladhatja meg a 4000.- Ft/nap összeget.

A továbbképzésre jelentkezni az időpontok mellett megadott e-mail címen lehet.

A rajtengedély vizsgák minimum 15 fő vizsgázása esetén leszenek megtartva.

FIGYELEM!

- kérjük legyen tisztában a vizsgán való megjelenés feltételeivel! (lsd.alul)
- a rajtengedély vizsgára csak a Magyar Lovas Szövetségtől kapott igazolási számmal és a születési dátum (jelszó) beírásával lehet jelentkezni!
- figyelmesen olvassa el, melyik szakág vizsgájára jelentkezik!
- kérjük amennyiben a vizsgán nem tud megjelenni, a jelentkezését időben vonja vissza!
- amennyiben a gyakorlati vizsgára jelentkezők száma nem éri el a 15 főt, a vizsga nem kerül megrendezésre!!

RAJTENGEDÉLY-VIZSGA SZABÁLYZAT MEGTEKINTHETŐ ITT

A rajtengedély-vizsgán való megjelenés feltételei:
- A vizsgázónak rendelkezni kell tagkönyvvel és a Lovas Szövetségtől kapott igazolási számmal.
- A vizsga díjat, elmélet 2000.- Ft gyakorlat 5000.- Ft, az "Ügyfélkapu" szolgáltatást igénybe véve, előre a Magyar Lovas Szövetség részére be kell fizetni. A helyszínen készpénzt a vizsgáztatónak nem áll módjában elfogadni!
-  Regisztrált edző megjelölése
-  Érvényes sportorvosi igazolás
-  Hivatalos versenyhez illő öltözék
- A kötelező oltásokkal, útlevéllel rendelkező ló.

A rajtengedély-vizsga gyakorlati lebonyolítása:
A rajtengedély-vizsgára való jelentkezés minden szakágban a TopSoft ZRT nevezési program segítségével történik.
Amelyik szakágban a nevezési program még nem működik, ott a Sportiroda nyújt ehhez segítséget.

A rajtengedély-vizsga nem kezdődhet de. 9 óra előtt.
1./ Elméleti vizsga
2./ Gyakorlati vizsga (A vizsga lebonyolításához a díjugrató/lovastusa szakágban mentő kötelező, a többi szakágban ajánlott)
3./ Eredményhirdetés, oklevél osztás.

A sikeres vizsgát tett sportoló elismerő oklevélben részesül.