Szabadidőlovas Határozatok

E.h. 1/2019/01/08.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős szakági szabályzatának 4.3 pontja szerint; kötelező a licenccel rendelkező versenyiroda működtetése a szabadidős versenyeken. Az elnökség, a versenyrendező részére lehetőséget biztosít a versenyiroda díjának utólagos megtérítésére, a versenyt megelőzően benyújtott pályázati űrlap és a hivatalos nevezési rendszerből megismerhető adatok alapján. A támogatás évente 1 alkalommal maximum 30 ezer forint összegig nyújtható.  A pályázat elbírálásáról a támogatást igénylő, a versenyt követő 60 napon belül kap értesítést.

E.h. 2/2019/03/05.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakágának Elnöksége a 2019-es évben eltekint a 300 Ft-os startdíjbefizetési kötelezettségtől, a költségvetési és szakmai tervben foglalt célok megtartása mellett. A kieső bevételt a szakág a Magyar Lovassport Szövetségtől kapott támogatásból pótolja.

E.h. 1/2020/05/23.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakágának Elnöksége a 2020. évben meghirdetett, a szabadidős szakág nevezési rendszerében jóváhagyott és megrendezett versenyek megrendezését az alábbi módon támogatja:

–         A versenyrendező 30 eFt-os „Versenyrendezési hozzájárulás”-t igényelhet, amennyiben az adott versenyen a startok száma  81-100 közé esik

–         A versenyrendező 40 eFt-os „Versenyrendezési hozzájárulás”-t igényelhet, amennyiben az adott versenyen a startok száma  61- 80 közé esik

–         A versenyrendező 50 eFt-os „Versenyrendezési hozzájárulás”-t igényelhet, amennyiben az adott versenyen a startok száma nem haladja meg a 60–at.

A „Versenyrendezési hozzájárulás” kifizetésének feltételei:

–         A versenyiroda és a versenyigazgató aláírásával igazolt „Szabadidős versenyrendezési támogatás igénylő űrlap” beküldése a Szakbizottság részére a versenyt követő 15 napon belül

–         A versenyrendezési támogatást csak olyan rendező igényelheti, aki a Magyar Lovas Szövetség tagja és a 2020-as éves tagdíját befizette

–         Egy rendező maximum három verseny megrendezése után igényelhet támogatást

E.h. 2/2020/06/03.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakágának Elnöksége a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel

a “Szabadidős lovas rendezvények szabályzata 2020 ” V.c. pontját az alábbiak szerint módosítja:

1. c) A versenyszámokban a 18 év alatti lovasok részvételének feltétele  az MLSZ edzői listájáról történő edző (felelős személy) választás: vagy érvényes edzői licenccel rendelkező edző vagy „jelölt” státuszú edző** választható.  2021. január 1-ig az előzőekben meghatározott edző hiányában a felelős személyt megjelölő szülői nyilatkozat is elfogadható.

E.h. 1/2020/08/25.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakágának Elnöksége a 2020-i évi szabadidős versenysorozatok versenynaptárban meghirdetett döntőit döntőnként 200 000 Ft-os összértékben Horze vásárlási utalvánnyal támogatja.

A vásárlási utalványokat a sorozat döntőjén a rendező által meghatározott elosztásban lehet a versenyzők között kiosztani.

E.h. 2/2020/08/25.szlsz:

A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakágának Elnöksége a 2020-as versenyévadban a kiemelt versenyrendező helyszíneket „Versenyrendezési támogatásban” részesíti az alábbiak szerint:

• A támogatás abban az esetben igényelhető, amennyiben egy adott versenynapon a startok száma elérte vagy meghaladta a 180-at
  • A támogatás a versenyrendező által kiállított számla ellenében kerül kifizetésre
  • A támogatás összege versenynaponként 60 000 Ft, de egy helyszín esetében maximum 180 000 Ft.

Határozat: SZLSZ 2020. IX. 22. /1

A szabadidőlovas szakág lovasaink térségi – megyei, regionális – bajnokságokban való
indulási jogát a Szabadidőlovas Szakbizottság az alábbiak szerint határozza meg.

• A szabadidőlovas tényleges lakcímének irányítószáma határozza meg, hogy
melyik bajnokságban jogosult indulni, és nem az egyesületének a címe, ill.
annak irányítószáma.