November 25-26. Reg. Fedettpályás díjugrató verseny, Kaposvár    |   November 25-26. NEMZETI LOVARDA meghívásos verseny    |   November 25. Fedeles Fogathajtó verseny - Kunos Lovarda, Székesfehérvár    |

Edzői regisztráció

A Magyar Lovas Szövetség edzői licenc rendszere

Általános Versenyszabályzat 146. cikkely – Regisztrált Edzői státusz

1. A Szövetség által hitelesített Nemzetközi Edzői Bizonyítvány (IGEQ) a hazai edzői besorolás alapján kerül kiadásra.

2. A Szövetség kizárólag annak az ifjúsági korú versenyzőnek a nevezését fogadja el hivatalos versenyein, aki legalább egy, a Magyar Lovas Szövetség által regisztrált edzőt nevez meg.

2.1.Fogatsportban csak annak a „B” kategóriájú versenyzőnek a nevezését fogadja el hivatalos versenyein, aki legalább egy, a Magyar Lovas Szövetség által regisztrált edzőt nevez meg.

3. A regisztrált edzővé válás feltétele a Magyar Lovassport Szövetség edzői licenc-vizsgájának eredményes teljesítése.

3.1.Az edzői regisztrációs vizsga gyakorlati vizsga moduljai alóli felmentés a versenyzői engedély visszavonásával jár.

3.2.A felmentés igénylésének feltétele az adott szintnek megfelelő hivatalos versenyeredmény vagy szakmai pályafutás igazolása. A felmentés iránti kérelmet, az érintett szakbizottság javaslatát figyelembe véve az Edzői-oktatási Bizottság egyedileg bírálja el.

3.3. I. szintű regisztrált edző a hivatalos versenyrendszerben rajtengedély-vizsgára készíthet fel lovast. A szakági versenyszabályzatok kezdő lovas kategóriáig kiterjeszthetik a működési kört.

3.4. A Szövetség rendezvényein, az ifjúsági korú, kezdő lovas vagy adott szakág versenyszabályzata által meghatározott kategóriájú lovas/hajtó, kizárólag a regisztrált edzőjével (továbbiakban: az edző) melegíthet. A lovas saját edzőjének távollétében helyettesítést kizárólag regisztrált edző láthat el.

4. A regisztrált edzőknek kötelező kétévente továbbképzésen részt venniük.

Az edzői licencrendszer szintjeinek átjárhatósága az olimpiai szakágak között. MÁTRIX

Információk a Regisztrációs vizsgáról.

Edzői regisztrációs vizsgára az jelentkezhet,

-  akik újonnan szeretne edzőként a szövetségbe regisztrálni,

-  vagy a jelenleg már meglévő edzői szintnél magasabb besorolást kapni,

és az alább felsorolt szakmai végzettségek egyikével rendelkezik,

• lovas sportoktató,

• lovas edző,

• lovas szakedző,

• okleveles lovas szakedző,

• lovaskultúra oktató,

• lovastanár és szervező (hippológus),

• ménesgazda

Fontos tudnivalók:

1. Lovas sportoktatói, lovaskultúra oktató, lovastanár és szervező és ménesgazda végzettséggel csak I. szintű vizsgára lehet jelentkezni!

2. A II. szintű vizsgára való jelentkezéshez lovas edzői vagy szakedzői végzettség szükséges. (Azokra vonatkozik, akik 2013. szeptember után kezdték meg a szakmai végzettség megszerzésére irányuló tanulmányaikat)

3. III. szintű vizsgára csak meglévő II. szintű besorolással lehet jelentkezni!

Az edzői regisztrációs vizsgák tárgy év októbertől a következő év március 31-ig  a Magyar Lovassport Szövetség edzői és oktatási bizottságának szervezésében kerülnek megrendezésre Kaposvár Lovasakadémia helyszínen.

A vizsgák a jelentkezők számától függően általában egynapos rendezvények.

Az egy vizsganapra jelentkezők maximum létszáma 10 fő.

A vizsgák időpontját az edzői bizottság a vizsgahelyszínnel egyeztetve, a vizsgaidőszakot megelőzően határozza meg.

A vizsga részvételi díja: 30 000.- Ft, amit a vizsgázónak két részletben kell befizetni.

I. részlet :  20 000.- Ft a jelentkezési határidőig ( szeptember 15. )

A vizsgadíj magába foglalja az adott szint "Edzői Kézikönyv"-et (+ postaköltség) melyet postán juttatunk el a számlázási címre.

II. részlet : 10 000.- Ft a vizsga napjáig.

A vizsgáról előzetes bejelentés nélküli távolmaradás esetén a következő vizsgán való részvétel a vizsgadíj II. részletének újbóli befizetése esetén lehetséges.

pótvizsgadíj: 5000.- Ft / részfeladat

A befizetés kizárólag a Magyar Lovassport Szövetség honlapján található „ÜGYFÉLKAPU" segítségével történik!

A vizsgára való jelentkezés feltételei:

-  Kitöltött JELENTKEZÉSI LAP (a jelentkezési lapon az email cím megadása kötelező, mivel a vizsga pontos       időpontjáról a későbbiekben a vizsgázó emailben kap tájékoztatatást)

-  A szakmai végzettséget igazoló dokumentum másolata

-  A vizsgadíj első részletének befizetése

A jelentkezéseket az alábbi email címre várjuk

edzovizsga@lovasszovetseg.hu

A vizsgázó a vizsga pontos időpontjáról és a vizsgával kapcsolatos további információkról 2017. október 10-ig a megadott email cím útján kap tájékoztatatást.

A vizsga követelményrendszere

A vizsgákra való felkészüléshez a Magyar Lovassport Szövetség által kiadott Edzői Kézikönyv I-II. nyújtja az alapot.

A vizsga két gyakorlati és két elméleti modulból áll. A gyakorlati modulok díjlovaglás és díjugratás vizsgát tartalmaznak, az elméleti modulok edzésvezetést és elméletet. A gyakorlati vizsga lóismereti tételeket az elméleti vizsga futószárazással kapcsolatos tételeket is tartalmaz!

I.SZINT díjlovas feladat: díjugrató/lovastusa edző - A/3

díjlovas edző - L/3